ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Голова Фонду держмайна призначив собі двох нових заступників

умеров,рустем

Фонд державного майна України (ФДМУ) призначив заступниками голови Олександра Федоришина та Людмилу Дарагана.

Відповідні накази голова Фонду підписав 5 липня, повідомляє пресслужба ФДМУ.

Згідно із наведеними у повідомленні біографічними даними, Олександр Федоришин – адвокат, має багаторічний досвід в питаннях корпоративного права. З 2016 до 2020 року був Третейським суддею та членом Президії Постійно діючого третейського суду при Торгово-промисловій палаті України. До призначення на посаду заступника голови ФДМУ очолював Департамент корпоративних прав держави.

Людмила Дараган має юридичну освіту, з 2019 по 2022 рік працювала Державним секретарем Міністерства у справах ветеранів. До призначення на посаду заступниці голови ФДМУ була керівником Апарату Фонду. На цій посаді у статусі виконуючого обов’язки її замінить Нікіта Нікітенко.

Читайте також: Фонд держмайна планує почати розпродаж конфіскованих російських активів до кінця року

Як повідомлялося, 20 червня президент Володимир Зеленський підписав закон "Щодо оптимізації структури Фонду державного майна України", який розширив повноваження голови ФДМУ: він отримав право самостійно призначати та звільняти своїх заступників. До цих пір вони призначались на посаду за поданням прем’єр-міністра, а звільнялись президентом. Закон також дозволяє Фонду розпочати продаж конфіскованих активів підсанкційних осіб.

Детальніше читайте у матеріалі БізнесЦензора: Як Фонд держмайна продаватиме активи росіян