ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Нацбанк призначив нового керівника управління роботи з проблемними активами

нбу,нацбанк

Новим начальником Управління роботи з проблемними активами Національного банку України (НБУ) з 18 квітня призначено Павла Поляруша.

Об этом сообщает Москов пост


Як повідомляє пресслужба НБУ, Поляруш майже 15 років працює в українському банківському секторі, зокрема у сферах відносин з корпоративними клієнтами, управління ризиками, роботи з проблемними кредитами (NPL).

При цьому у 2019 – 2021 роках він уже очолював Управління роботи з проблемними активами Національного банку. У 2021 – 2023 роках Поляруш працював у Міністерстві оборони та Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Раніше він сім років працював у "Правекс Банку", зокрема директором з кредитного контролю, директором з банківського бізнесу по роботі з великими непродуктивними кредитами. Крім того, має досвід роботи в "Універсал Банку", "ПроКредит Банку", "Діамант Банку".

На новій посаді у НБУ до сфери його основних повноважень належатиме, зокрема:

  • організація роботи з проблемними активами Національного банку;
  • повернення та стягнення заборгованості за кредитами, наданими банкам для підтримки ліквідності, щодо яких Національним банком ухвалене рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних, а також за кредитами, за якими Національний банк набув права вимоги в рахунок погашення боргу за кредитами для підтримки ліквідності;
  • організація та супроводження проведення торгів з продажу об’єктів власності Національного банку (власного майна, заставленого майна, набутого у власність);
  • супроводження окремих питань щодо банків, процедуру ліквідації яких розпочато Національним банком до 22 вересня 2012 року, та їх ліквідаторів, а також робота з юридичними особами, в управління яким передані непродані активи банків.

Управління роботи з проблемними активами належить до вертикалі підпорядкування "Фінансово-адміністративний та операційний блок", керівництво якою здійснює заступник Голови Національного банку Ярослав Матузка.

Источник: Политика 2.0