ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Чорноморський яхт-клуб: як "Золотий" директор Кабаков збагатився під час війни

Picture

Фото: Альберт Кабаков

У 1875 році на узбережжі Чорного моря було засновано однойменний яхт-клуб. На сьогодні він є унікальним, оскільки лише тут проходить підготовку українська олімпійська збірна з вітрильного спорту. Зазначимо, що це єдиний в Україні такий клуб міжнародного класу.

З 2021 року цією установою керує Альберт Васильович Кабаков. Його сумнівне призначення здійснив Фонд Державного майна України, а до цього Кабаков, звичайно, виконував обов’язки директора яхт-клубу, що й не дивно, повідомляє "Інформатор".

Тоді і сьогодні яхт-клуб знаходиться під "заступництвом" вітрильної школи "Трансбункер". А Кабаков відомий як особистість, наближена до цієї структури. "Трансбункер" нібито займається інвестиціями в яхт-клуб, але насправді відбувається "вимивання" коштів, на чому власне і заробляє Кабаков. Так, за допомогою "Трансбункера" та Кабакова вибудувано схему, за якої занижується вартість оренди майна яхт-клубу. Різниця надходить на особистий рахунок Кабакова.

Але ось у різних своїх виступах Кабаков розповідає про те, як він одноосібно "витягує вмираючий" яхт-клуб з безодні банкрутства та розрухи. А що ж за фактом? А за фактом – це не виконані ремонтні роботи, не встановлені понтони та майстерні з ремонту моторів яхт тощо.

Нагадаймо, що територія, де знаходиться яхт-клуб, може приносити величезні кошти від здачі її майна в оренду. Користуючись цим, Кабаков отримує величезні "відкати" від орендарів на власний рахунок. А вітрильна школа, яка має російських інвесторів, досі продовжує свою діяльність на території яхт-клубу. Не важко скласти наявну інформацію та зрозуміти, що "Трансбункер + Кабаков" – це спонсорування агресора, який напав на Україну, та колабораціонізм у чистому вигляді.

На протязі всього часу управління яхт-клубом Кабаков проводить сумнівні тендери. Наприклад, у 2022 році на обслуговування об’єктів морської яхтової бази та їх утримання укладалися договори на досить низькі суми. Серед інших орендарів є такі як "Одеський гоночний яхт-клуб", "Вітрильна федерація Одеської області" та "Одеський центр парусного спорту". Ці контори безпосередньо пов’язані з Кабаковим, оскільки раніше очолювалися ним. На сьогодні вони перебувають під контролем його близького оточення. Саме діяльність цих юросіб призводить до збитків Чорноморського яхт-клубу.

На закінчення відзначимо, що, незважаючи на такий важкий час, Кабаков використовує державне підприємство для особистого збагачення. Він не збирається виконувати свої обіцянки, а просто наживається на яхт-клубі. Варто лише проаналізувати фінансову діяльність клубу, як усе стане на свої місця: Кабаков служить інтересам своїх фірм та російському бізнесу. І це, якщо не колабораціонізм та зрада України, то явне шахрайство та "дерибан" державної власності.