ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Поліція Київщини привітала журналістів з професійним святом (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція Київщини привітала журналістів з професійним святом (ФОТО, ВІДЕО)

Чудова нагода потренуватися у стрільбі випала журналістам – у такий оригінальний спосіб керівництво Головного управління Нацполіції у Київській області привітало представників мас-медіа з професійним святом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Напередодні дня журналіста на одному із полігонів Київщини професійні інструктори провели майстер-клас зі стрільби з понад 20 видів стрілецької зброї. Влучання в ціль не основна задача – головне – навчитися правильного поводження з вогнепальною зброєю. Саме цьому представників ЗМІ навчали працівники полку особливого призначення.

Напередодні дня журналіста в нас була ідея провести майстер-клас за участі наших спецпризначенців та тієї зброї яка використовується безпосередньо правоохоронними органами, Нацполіцією і Збройними Силами України. В Україні триває війна і мати інформацію, знати як користуватися зброєю, надавати першу медичну допомогу – це важливо не тільки для журналістів, а й для кожного громадянина. Тому, таким чином ми вирішили привітати журналістів з їх професійним святом надавши їм можливість отримати нові знання, адже це захищає нашу Батьківщину і рятує життя людям.

– Андрій Нєбитов, начальник Головного управління Нацполіції у Київській області

Окрім навичок поводження зі зброєю журналісти мали змогу навчитися основам тактичної медицини, а саме надання першої невідкладної допомоги при вогнепальних та інших пораненнях. З урахуванням сьогодення і тактична медицина і навички поводження зі зброєю можуть стати в нагоді кожному, а тим паче людям, які в силу своєї професійної діяльності часто опиняються в екстремальних ситуаціях. І як показав майстер-клас, медійники, як для цивільних, продемонстрували непогані результати.

У нас представлені зразки короткоствольної та довгої зброї. В цілому це понад два десятки видів зброї. Так як для людей, які не стикалися зі зброєю, то сьогоднішній результат стрільб журналістів – дуже не поганий.

- зазначив Сергій Віктюк, старший інспектор відділу тактико-спеціальної підготовки

А звершився майстер-клас смачною кашею з польової поліцейської кухні.

Нагадаймо, що прокуратура ініціювала розслідування кримінального злочину білоцерківських патрульних поліцейських.