ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Назва УПЦ прийнята через політику, а так ми РПЦ - бердянські попи на росТВ

Четверо священників УПЦ МП з окупованої частини Запорізької області поїхали до Патріарха Кирила (Гундяєва) з проханням, щоб він приєднав Бердянську єпархію УПЦ МП напряму до РПЦ.

Колаборанти виступили на пропагандистському каналі «Спас», який відомий підтримкою російської агресії та українофобською позицією. Всі вони називають Кирила «батьком», до якого вони приїхали за допомогою, — повідомляє видання "Патріот Донбасу".

Прізвища колаборантів: секретар Бердянської єпархії протоєрей Сергій Ілющенко, архимандрит Димитрій Міхешкін, протоєрей Євгеній Клименко, протоєрей Дмитро Лебедченко.

Як зауважує "Патріот Донбасу", там ці діячі наговорили багато чого цікавого, що підпадає під дію Кримінального кодексу України, а саме під статтю про колабораційну діяльність, та під статтю за виправдання російської агресії.

Наприклад, архимандрит Димитрій Міхешкін називає російську окупацію «довгоочікуваним днем», протоієрей Євген Клименко російських окупантів називає «нашим військом», та каже, що «треба держатися московського патріархату».

Не обійшлося й без розповідей про нібито гоніння на церкву, починаючи з 2014 року, згадування про «один народ», про обстріли української армії та іншої пропагандистської маячні.

Ілющенко заявив, що вони не підтримують рішення Собору УПЦ МП, де визнавалася та засуджувалася російська агресія, а також було ухвалено рішення не згадувати Патріарха Кирила (Гундяєва) у молитвах.

В ефірі телеканалу «Спас» представники УПЦ МП розповіли, що назва УПЦ була прийнята у зв’язку з політичними змінами в Україні, але віряни цієї церкви відчувають себе росіянами і російськомовними.

«Не дивлячись на те, що офіційно ми називалися Українська Православна Церква. Але ми ж прекрасно розуміємо, що така назва з’явилась і всі ті оформлення канонічна Українська Православна Церква з’явилося в результаті саме політичних дій. Народ себе відчував росіянами, російськомовними», – сказав один із священників, якого цитує "Главком".

Вгорі: знімок екрану з відео

«Аргумент»