ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Суд відпустив під заставу двох колишніх топменеджерів "Украероруху" у справі про збитки на 160 мільйонів

суд

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжні заходи колишнім посадовим особам ДП "Обслуговування повітряного руху України" (ДП "Украерорух"), підозрюваним у зловживанні службовим становищем, що призвело до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству.

Як повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), суд лише частково задовольнив клопотання та застосував до колишнього першого заступника директора державного підприємства запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,07 млн грн.

Колишньому заступнику директора з розвитку ДП "Украерорух" суд обрав запобіжний захід у вигляді 2,68 млн грн застави.

Також на підозрюваних до 2 липня покладено низку обов’язків, зокрема, здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон та носити електронний засіб контролю.

Читайте також: Суд відправив мера Одеси Труханова у СІЗО, але зменшив розмір застави втричі (оновлено)

Як повідомлялося, 27 квітня детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству, колишнім посадовим особам "Украероруху", що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Їх дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

За даними слідства, у травні 2015 року ДП "Украерорух" відкрило поточні рахунки у ПАТ "Платинум Банк". Невдовзі після укладання цього договору державне підприємство отримало низку доручень від Мінінфраструктури вжити заходів для переведення коштів у інший банк, оскільки "Платинум Банк" мав проблеми з платоспроможністю.

Усупереч отриманим дорученням та наказам директора "Украероруху", у листопаді-грудні 2016 року перший заступник директора і заступник директора з розвитку ДП "Украерорух" замість виведення коштів з рахунків продовжили вживати заходів для перерахунку грошових коштів в "Платинум Банк".

Тож коли в січні 2017 року "Платинум Банк" було визнано неплатоспроможним, державне підприємство зазнало мільйонних збитків, втративши 160 млн грн "Украероруху", які були перераховані посадовцями на банківські рахунки.