ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

США неминуче загине від виверження вулкана, дедалі більше американців рятуються в росії - секретар Радбезу РФ Патрушев

Найбезпечнішим місцем на Землі, у разі виверження американського сплячого вулкану Йеллоустоун , нібито стане Східна Європа та Сибір.

Про це в інтерв’ю російському виданню "Известия" завив секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

"Якщо він прокинеться (Йеллоустоунський вулкан. — Ред.), це буде безпрецедентна катастрофа. Він здатний до вивержень, що у тисячі разів перевершують відомі людству. Спостереження показують, що з роками активність вулкана зростає, магма в ньому підходить до поверхні з швидкістю. Зростає і число землетрусів у кальдері, що оточує його, їх кількість досягає двох тисяч на рік", — розповів він.

За словами Патрушева, дослідження дозволили змоделювати перебіг передбачуваного виверження та його наслідки.

"Вважається, що загибель всього живого на території Північної Америки неминуча. Від ланцюжка вивержень інших вулканів, землетрусів, цунамі та кислотних дощів постраждає більшість населення планети. Але це турбує населення Америки, а не її політиків", — додав секретар Радбезу РФ.

Він також нагадав владі США приказку: "Людям, які живуть у скляних будинках, не слід кидатися камінням".

"Вашингтону, який вирішує долі інших держав і народів, варто пам’ятати, що в Помпеях древні римляни теж жили забезпечено і не цуралися розпусти. До речі, дехто в Америці стверджує, що за можливого виверження найбезпечнішими місцями стануть Східна Європа та Сибір. Очевидно, тут криється відповідь на запитання, чому англосаксонські еліти так прагнуть заволодіти цим Хартлендом. ... Ще понад сто років тому англійський географ Маккіндер сформулював відому теорію географічної осі історії та так званого Хартленда, тобто серединної землі, яку займає Росія. Він доводив, що контроль над Хартлендом означає панування над Світовим островом, як він називав Євразію. Панування над Хартлендом, на його думку, створює підґрунтя для контролю над євразійським простором, а це вже у свою чергу веде до глобального домінування", — каже Патрушев.

Він також додав, що кількість охочих вибрати постійним місцем проживання Росію нібито зростає. А Штати сьогодні нібито "скотилися у Середньовіччя".

Угорі: Патрушев (ліворуч) і Путін — старі маразматики. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»