ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

До середини 2023 року в Індії буде на майже 3 мільйони більше людей, ніж у Китаї – ООН

Експерти з народонаселення, використовуючи попередні дані ООН, прогнозують, що цього місяця Індія обійде Китай. Фото ілюстративне

Індія на шляху до того, щоб стати найбільш густонаселеною країною у світі, обігнавши Китай із збільшенням майже на 3 мільйони людей у середині цього року, повідомляє Reuters.

Об этом сообщает Криминальная Россия

Демографічні дані Фонду народонаселення ООН (ЮНФПА) «Звіт про стан народонаселення світу, 2023» оцінюють населення Індії в 1,4286 млрд проти 1,4257 млрд у Китаї.

Згідно з даними, Сполучені Штати займають третє місце з чисельністю населення 340 мільйонів.

Ці дані відображають інформацію, доступну станом на лютий 2023 року. Експерти з народонаселення, використовуючи попередні дані ООН, прогнозують, що цього місяця Індія обійде Китай. Але в останньому звіті глобального органу не вказується дата, коли відбудуться зміни.

Представники ООН у сфері народонаселення заявили, що неможливо визначити дату через «невизначеність» щодо даних, що надходять з Індії та Китаю, особливо тому що останній перепис населення в Індії проводився в 2011 році, а наступний, який мав відбутися в 2021 році, було відкладено через пандемію.

Незважаючи на те, що на Індію та Китай припадатиме більше однієї третини світового населення, яке становить 8,045 мільярда, зростання населення обох азіатських гігантів сповільнюється, причому в Китаї набагато швидше, ніж в Індії.

Минулого року населення Китаю скоротилося вперше за шість десятиліть. Це історичний поворот, який, як очікується, ознаменує початок тривалого періоду зменшення кількості громадян із глибокими наслідками для економіки країни та світу.

Источник: Компромат СНГ