ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

"Інтерпайп Сталь" призупинила роботу через дефіцит сировини внаслідок збільшення експорту металобрухту втричі

интерпайп

Електросталеплавильний комплекс "Інтерпайп Сталь" міжнародної вертикально інтегрованої трубно-колісної компанії (ТКК) "Інтерпайп" вимушено зупинив роботу через дефіцит металобрухту, експорт якого з України у січені-лютому 2023 року зріс у 3,5 раза – до 24,8 тис. тонн із 7,1 тис. тонн за аналогічний період минулого року.

Об этом сообщает Архив компромата


Як повідомили у пресслужбі компанії, завод "Інтерпайп Сталь" призупинив роботу з 16 березня, передає Інтерфакс-Україна.

Директор підприємства Андрій Бібік пояснив, зупинку виробництва дефіцитом металобрухту, який викликаний надзвичайно складною ситуацією із заготівлею брухту в Україні.

"По-перше, вона впала суттєво: у низці регіонів процес заготівлі зведений практично до нуля через бойові дії, втрачено потужності з переробки брухту, скоротився і кадровий потенціал галузі. По-друге, експорт брухту б’є історичні рекорди, збільшуючись щомісяця в два рази, що ставить українську металургійну галузь на межу катастрофи", – зазначив директор "Інтерпайп Сталі".

За його словами, це позапланова тимчасова зупинка, викликана саме нестачею сировини.

"Плановий простий у нас був у жовтні, зараз же – позаплановий. Звичайно, за цей час ми проведемо техобслуговування основних агрегатів", – сказав Бібік.

Голова правління "Інтерпайп Втормет" Валентин Макаренко додав, що металургійний завод простоюватиме максимум сім-вісім днів.

"Ситуація складна, але ми працюємо з нашими партнерами-постачальниками брухту, з деякими з них укладаємо довгострокові та стратегічні угоди. Це дозволить забезпечити завод сировиною, підготувати шихту", – наголосив він.

За його словами, ситуація із забезпеченням брухтом у третій декаді березня покращиться, а завод перезапустять.

Читайте також: Тіньові схеми митників та експортерів металобрухту завдають збитків державі на сотні мільйонів, – ЗМІ

Як повідомлялося, за даними Української асоціації вторинних металів ("УАВтормет"), експорт металобрухту за перші два місяці 2023 року становив 24,8 тис. тонн порівняно з 7,1 тис. тонн за січень-лютий 2022 року (зростання у 3,5 раза).

"Інтерпайп" – українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. 2020 року "Інтерпайп" реалізував 662 тис. тонн готової продукції, у тому числі 192 тис. тонн залізничної продукції. Продаж залізничних продуктів здійснюється під брендом KLW.

В "Інтерпайпі" працюють 11 тис. співробітників. У 2020 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,54 млрд₴

У структурі компанії п’ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" та електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук та члени його родини.

Источник: Криминальная Россия