ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Вдова героїчно загиблого пілота просить суспільство підтримати увічнення її чоловіка петицією

Присвоєння капітану Чуйко Олександру Олександровичу, командиру вертолітної ланки вертолітної ескадрильї військової частини А3384, звання Герой України (посмертно).

Я, Чуйко Олена Олексіївна, дружина загиблого пілота капітана Чуйко Олександра Олександровича. Прошу розглянути присвоєння звання Героя України капітану Чуйко Олександру Олександровичу за проявлений героїзм та сумлінне виконання військових завдань в протистоянні 6 березня 2022 року з окупантами в повітряному бою на Миколаївщині. Він до останнього відстоював цілісність України та розбивав колони окупантів, не дивлячись на загрозу сметрі. Того дня російські окупанти збили два гелікоптери ЗСУ. Шестеро військовослужбовців загинули, серед них був і Чуйко Олександр.

З першого дня повномаштабної війни капітан Чуйко Олександр Олександрович, командир вертолітноі ланки вертолітної ескадрильї військової частини А3384, захищав українське небо від російських окупантів та успішно завдавав втрат ворогам, але 6 березня життя мого чоловіка обірвалося.

Він успішно закінчив Харківський націоналний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Після закінчення університету поїхав на службу до Полтави, де став командиром вертолітної ескадрильї 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Виконував завдання на території АТО/ООС, мав відповідні відзнаки. Також брав участь у Миротворчій місії ООН у Демократичній Республіці Конго.

Вже пройшло більше, ніж пів року, мене люди запитують: «Чи отримав посмертно Олександр Героя?»
Але відповідь «ні».
Мені на цей час не зрозуміло, чому держава досі не присвоїла йому звання «Герой України».

https://petition.president.gov.ua/petition/174600