ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Лікарню швидкої допомоги в Дніпрі відремонтують за дуже завищеними цінами

лікарня,дніпро

Департамент капітального будівництва Дніпровської міської ради 12 вересня за результатами тендеру замовив фірмі "Крафт Стейт" поточний ремонт приміщень у будівлі лікарні швидкої медичної допомоги вартістю 19,74 млн₴

Як повідомляється в системі "Прозорро", цьогоріч відремонтують бомбосховище (підвал), перший і третій поверхи, сходи центрального входу, систему опалення та покрівлю. Конкуренції не було, бо на торги прийшла лише ця фірма, передають Наші гроші.

У підсумковій відомості ресурсів 507 тис грн іде на комерційний лінолеум Tarkett по 852 грн/кв. м. Конкретний вид невідомий. Мережа "Епіцентр" пропонує комерційний лінолеум Tarkett по 400-458 грн/кв. м, що в в середньому вдвічі дешевше від кошторисної ціни.

За іншими позиціями у відомості також помітне значне завищення цін порівняно з ринком.

Загальна сума переплати разом із лінолеумом складає 815 тис грн ($22 тис). На ці гроші можна купити новий ультразвуковий апарат Philips HD 11 XE, ремонт і діагностику якого замовляє лікарня.

Директором і засновником столичної "Крафт Стейт" є Валерій Яровий. Він також володіє та керує ТОВ "Фрешдей", яке займається торгівлею харчовими продуктами HORECA та вирощуванням овочів. Останнє засновано в січні 2023 року та вже отримало два замовлення ДП по обслуговуванню офіційних заходів "Гарант-сервіс" Державного управління справами.

Фірма "Крафт Стейт" почала брати участь в торгах у серпні 2023 року. Відтоді вона отримала два підряди Департаменту капітального будівництва Дніпровської міської ради на 24 млн₴

Автор: Галина Ялівець