ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

У "Медзакупівлях України" прогнозують до 900 мільйонів економії за підсумками закупівельного циклу

ліки

Генеральний директор ДП "Медичні закупівлі України" Едем Адаманов заявив, що економія за підсумками закупівельного циклу 2023 року становитиме близько 800-900 млн₴

"Попередньо можу сказати, що десь 800-900 млн грн економії буде. Якщо у вересні закінчимо закупівельний цикл, то ми встигнемо на заощаджені кошти закупити та допокрити потреби до 100% на ту саму онкологію, гемофілію, серцево-судинні препарати. Тому ми так хотіли закінчити закупівлю у вересні", – сказав Адаманов, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому Адаманов зазначив, що якщо до повномасштабного вторгнення закупівлі, проведені МОЗ у рамках запланованих бюджетів, повністю покривали потреби, то наразі за деякими нозологіями МОЗ буде дозокуповувати препарати на заощаджені гроші.

"Умовно, якщо ми до повномасштабного вторгнення повністю покривали 100% потреби в онкології, то в 2023 році голу в межах фінансування було покрито десь 70%. Умовно, всій країні потрібно було 100 флаконів, то ми купили 70, тому що грошей вистачило на 70. Тому ми радіємо, що зараз є економія", – пояснив він.