ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

В енергосистемі знову дефіцит потужності, але світло поки не вимикатимуть,

свет

В енергосистемі України зараз фіксується дефіцит потужності, але обмежувати споживання електроенергії поки не планується.

Про це голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив у ефірі телемарафону, повідомляє пресслужба компанії.

"В енергосистемі зараз є певний дефіцит ресурсу, але це не означає відключень споживачів. "Укренерго" наразі має інструментарій, щоб запобігати таким крайнім заходам, як відключення промислових чи побутових споживачів", – сказав Кудрицький.

Він нагадав, що напередодні Україна припинила експорт електроенергії.

"Ми тимчасово обмежили експорт до Європи, щоб гарантувати українським споживачам достатній обсяг електроенергії. Зараз і найближчим часом ми здатні покрити додаткове навантаження від кондиціонерів, які вмикають громадяни у теплу погоду", – додав голова "Укренерго".

Читайте також: ДТЕК Ахметова передаватиме дані про боржників до бюро кредитних історій, це може завадити отримати кредит

Як повідомлялося, станом на 24 травня Україна призупинила експорт електроенергії, який на початку тижня здійснювався у нічні години у напрямку Молдови та Польщі. Водночас останні кілька тижнів "Укренерго" закликає ощадно споживати електроенергію у вечірні години, а саме з 19:00 до 22:00.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прогнозував, що енергосистема України може зіткнутися з дефіцитом електроенергії влітку через проведення ремонтів енергоблоків.

В останні місяці в українській енергосистемі фіксувався профіцит електроенергії, а вихід у ремонт кількох енергоблоків останнім часом компенсувала активна робота гідроелектростанцій та відновлюваних джерел енергії.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що Україна планує експортувати до Європи більші обсяги електроенергії, ніж торік. Водночас він припускав, що експорт електроенергії буде зупинено у разі дефіциту потужності генерації для внутрішніх споживачів.