ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

"Укртатнафта" погасила податковий борг часів Коломойського на 1,2 мільярда

укртатнафта

Завдяки розслідуванню правоохоронців щодо корупційних схем ексменеджменту ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртатнафта" до бюджету України сплатили 1,2 млрд₴ Цю суму перерахувало нинішнє керівництво "Укртатнафти" як податки , несплачені колишніми власниками — групою "Приват" Ігоря Коломойського та партнерів.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки.

Зазначається, що за цим фактом ухилення від сплати податків підозру отримав колишній директор компанії, який наразі перебуває під вартою.

Повернуті кошти будуть спрямовані для забезпечення потреб Сил оборони.

Раніше правоохоронці викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишніми власниками і топменеджментом "Укрнафти" та "Укртатнафти". Протиправні оборудки були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом. 1 лютого СБУ провела обшук у олігарха Ігоря Коломойського.

Було повідомлено про підозру головному бухгалтеру та колишньому директору ПАТ "Укртатнафта", який наразі перебуває під вартою.

Пізніше ексвиконувачу обов’язків першого заступника голови правління ПАТ "Укртатнафта" повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податків на понад 687 млн₴ Також йому повідомили про підозру у привласненні палива на 2 млрд₴