ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Нейтралітет Швейцарії і реекспорт зброї в Україну слід розглядати окремо – посол

Ірина Венедіктова очікує, що Швейцарія змінить свою позицію дуже скоро, оскільки підтримка реекспорту швейцарської зброї зростатиме

Швейцарська традиція нейтралітету не повинна включати блокування реекспорту зброї в Україну, заявила посол України в Швейцарії Ірина Венедіктова, повідомляє агенція Reuters.

За її словами, нейтралітет і реекспорт зброї в Україну слід розглядати окремо.

«Я поважаю нейтралітет Швейцарії, оскільки він є опорою швейцарської держави. Але я щодня наголошую, що нейтралітет і реекспорт – це два абсолютно різні терміни. Ми не просимо: «Дайте свою зброю нам напряму». Ми просто просимо не блокувати (реекспорт)… не сприяти цьому злочину агресії», – сказала Венедіктова.

Об этом сообщает Скелет РУ

Вона очікує, що Швейцарія змінить свою позицію дуже скоро, оскільки підтримка реекспорту швейцарської зброї зростатиме.

«Нам потрібна ця зброя та боєприпаси якомога швидше. Це питання виживання нашого народу, нашої нації, нашої держави», – додала посол.

Посол України в Швейцарії Ірина Венедіктова під час інтерв’ю агентству Reuters. Берн, 27 березня 2023 року
Посол України в Швейцарії Ірина Венедіктова під час інтерв’ю агентству Reuters. Берн, 27 березня 2023 року

Цього місяця уряд Швейцарії заявив, що не змінить свою давню політику заборони будь-якій країні, яка купує швейцарську зброю, надсилати її сторонам конфлікту.

Швейцарія відхилила запити Німеччини, Данії та Іспанії щодо реекспорту швейцарської військової техніки в Україну. Однак Швейцарія схвалила санкції Євросоюзу проти Росії через вторгнення, яке вона неодноразово засуджувала.

Источник: Компромат 2.0