ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Суд передав в управління АРМА текстильну фабрику у Чернігові вартістю 1 мільярд

чексіл

Суд передав в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) активи чернігівської текстильної компанії, пов’язаної з російським бізнесом.

Об этом сообщает Компромат Групп


Як повідомляє пресцентр СБУ, рішення стосується всього нерухомого майна компанії та корпоративних прав на неї.

"Загальна вартість вилученого на користь держави майна становить понад 1 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, кінцевим бенефіціаром підприємства є російський бізнесмен, котрий працює на військово-промисловий комплекс країни-агресора. Встановлено, що він володіє групою російських компаній, які виконують замовлення виробництва військового одягу та спорядження для окупаційних угруповань РФ.

Наразі в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.110-2 Кримінального кодексу (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни кордонів території чи державного кордону України) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

СБУ не уточнює назву підприємства та прізвища його власника, проте за даними агентства Інтерфакс-Україна, йдеться про колись великого виробника вовняних тканин для пошиття одягу "Чексіл" (Чернігів) та російського бізнесмена Антона Громова.

Источник: Скелет РУ