ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Volvo відключила свій застосунок для російських автовласників

volvo

Шведська автомобільна компанія Volvo відключила російських дилерів від програмного забезпечення. Власники автомобілів цього бренду в РФ зіткнулися з проблемами в роботі програми, яка відповідає за діагностику авто і віддалене керування .

Як пише Business FM, офіційно зупинення підтримки програмного забезпечення було ще 25 вересня, але власники автомобілів зіткнулися з проблемами лише зараз.

Ця ситуація виникла після відключення європейською компанією сервісу Volvo Vida для російських дилерів у вересні. Відтоді деякі функції додатка Volvo On Call також перестали працювати для користувачів, зокрема, віддалений запуск автомобіля та керування клімат-контролем.

Зараз водіям доводиться звертатися до сервісних центрів для розв’язання питань, які раніше можна було легко вирішити через додаток. Сервісні центри радять власникам Volvo не втрачати фізичні ключі, оскільки перепрограмувати їх без робочого застосунку буде складніше.

Раніше повідомлялося, що велика німецька трійка Mercedes, BMW та Audi відключили російських дилерів від ПЗ. Поступове одностороннє відключення триває вже кілька місяців.

Автор: Галина Ялівець