ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Кабмін дозволив "Укрзалізниці" перенаправити 100 мільйонів євро від ЄІБ на нову програму

вагон,укрзалізниця

Кабінет міністрів дозволив "Укрзалізниці" спрямувати залишки коштів на суму до 100 млн євро, отриманих у 2022 році від Європейського інвестиційного банку, на нову програму.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у п’ятницю, 1 вересня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Йдеться про кошти, які надійшли до спецфонду державного бюджету від ЄІБ у 2022 році в рамках інвестиційного проєкту "Проєкт модернізації української залізниці (модернізація інфраструктури ПАТ "Укрзалізниця").

За рішенням уряду, ці кошти на суму 100 млн євро "спрямовуються на поворотній основі на нову бюджетну програму для проектування, відновлення, будівництва, модернізації, облаштування, ремонту обʼєктів будівництва, інженерно-транспортної залізничної інфраструктури, a також придбання основних засобів для розвитку залізничних вантажних перевезень".

Також Кабмін затвердив Порядок використання цих коштів за вказаними напрямками.

Як повідомлялося, фінансова угода (Проєкт модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури ПАТ "Укрзалізниця") між Україною та Європейським інвестиційним банком була підписана 19 грудня 2016 року у Брюсселі. Загальна вартість проєкту складає близько 300 млн євро.