ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

ЗОНА Политики - всё о политике и политиках в Украине

Ціна безладу у владі

зеленський

Президент Зеленський сказав, що потрібно багато дронів. А міністр реінтеграції Верещук сказала, що війна триватиме довго. Ці речі давно очевидні для всіх, хто близький до війни, але керівники це тільки почали усвідомлювати. Хоча на телемарафоні тривалий час казали інше.

Скоро влада буде змушена визнати також ще більше очевидних речей, які вона досі не здатна зрозуміти, але без яких неможливо виграти війну – перевага у протистоянні держав створюється передусім у стратегії та управлінні. Відповідальність потрібна за планування та реалізацію, тобто за цикл Бойда, про який я неодноразово писав. Так, це складніше, ніж зачитувати перед камерою написаний кимось текст із суфлера. Але якщо президент Зеленський думає про перемогу, а не про сепаратні перемовини, йому треба зайнятись створенням та реалізацією стратегії перемоги, бо армія та держава чекають від Зеленського стратегічних рішень, які дадуть змогу випереджати ворога у війні. А не чергової фотосесії.

Наприклад, коли Верховний Головнокомандувач говорить про дрони, він повинен відповідати на запитання і про виробництво, і про організацію, і про тактику, і про підготовку, і про комплектування, і про визначення лідерів, здатних керувати такими складними процесами. Потрібні рішення, які працюють, а не набір слів. Потрібні комплексні рішення, які працюють, і, окрім влади, ніхто їх не підготує.

І, звичайно, в першу чергу Зеленський має призначити адекватного міністра оборони, який розуміє, що таке стратегія. Міністр Резніков вже давно розгубився та не впливає на обстановку, навіть перестав коментувати чергові крадіжки, які виявляють у його міністерстві. Потрібен керівник для Міноборони, який не ховається та хоча б розуміє, про що він говорить на війні.

До речі, сподіваюсь, що жодних людей Єрмака, які причетні до розмінування Чонгару та сепаратних домовленостей з РФ, прямої зради країни, на чолі Міноборони не з’явиться. Призначання чергової бездумної маріонетки до Міноборони означатиме продовження корупційних скандалів.

А ціна безладу — десятки тисяч життів…

Юрій Бутусов, "Цензор.НЕТ"